Artikelen

  • Waarom zou ik een thuisbatterij nemen?

    Waarom zou ik een thuisbatterij nemen?

    De thuisbatterij is de laatste jaren in opmars, zeker nu zonnepaneeleigenaren geconfronteerd worden met afschaffing van de salderingsregeling, terugleververgoedingen en stijgende energiekosten. Maar waarom zou je eigenlijk een thuisbatterij moeten overwegen? En hoe groot moet die dan zijn? En moet het een vaste batterij of een plug-in stekkerbatterij zijn? En hoe rendabel is zo’n batterij…

  • Energie voor dummies: de energielexicon

    Energie voor dummies: de energielexicon

    Energiebesparing is niet alleen leuk voor energienerds om spreadsheets mee te vullen. Het is ook goed voor het milieu en kan kosten besparen. Daarom zou kennis over energie voor een breed publiek toegankelijk moeten zijn. Helaas vormen de wat technische termen vaak een drempel voor beginnende energiebespaarders. Hieronder zijn veelvoorkomende termen uitgelegd, zodat iedereen die dat wil een…

  • Zendure Smart Meter 3CT, zowel fase als groepsbewaking!

    Zendure Smart Meter 3CT, zowel fase als groepsbewaking!

    Eerste indruk: Zendure Smart Meter 3CT Via Zendure ontvingen wij de nieuwe Smart Meter 3CT, die binnenkort op de Nederlandse markt verschijnt. In dit artikel geven we een eerste indruk van dit meetapparaat en vergelijken we de mogelijkheden met bijvoorbeeld een P1-meter of de Shelly Pro 3EM. Wat zit er in de doos? • 3×…

  • Voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract

    Voor- en nadelen van een dynamisch energiecontract

    Wat is een dynamisch energiecontract? Een dynamisch energiecontract is een flexibel contract waarbij de prijs van elektriciteit per uur en van gas per dag varieert. De tarieven zijn gebaseerd op de actuele marktprijs, in tegenstelling tot vaste of variabele contracten waarbij de prijs voor langere tijd vaststaat of maandelijks wordt aangepast. Hoe werkt een dynamisch…

  • Wife (M/V/X) Acceptance Factor (WAF)

    Wife (M/V/X) Acceptance Factor (WAF)

    Ben je enthousiast geworden over het energiezuinig maken van je huis? Op deze site vind je veel informatie over de praktische benodigdheden daarvoor. Maar vergeet niet dat de andere leden van je gezin ook deel uitmaken van het huishouden, en dat zij een mening zullen hebben over veranderingen in het huis. Vergeet daarom niet rekening…

  • Van gas en benzine naar zelfvoorzienend: 15 jaar duurzaam wonen in de praktijk

    Van gas en benzine naar zelfvoorzienend: 15 jaar duurzaam wonen in de praktijk

    Samenvatting:In de afgelopen 15 jaar hebben we ons huis stap voor stap verduurzaamd. Van isolatie en HR++ glas tot zonnepanelen, warmtepompen en thuisbatterijen. Inmiddels zijn we volledig gasloos, wekken we het grootste deel van onze energie zelf op en leven we op sommige dagen bijna volledig off-grid. In deze blog delen we onze aanpak, keuzes,…