Review Zendure SolarFlow 800 Pro: de ultieme PV- en stekkerbatterij?

Zendure heeft een nieuwe batterij in de markt gezet die zowel door het net als door zonnepanelen gevoed kan worden, als aanvulling op de Hyper 2000: de SolarFlow 800 Pro. Deze nieuwe batterij heeft meer PV vermogen, 4 mppt‘s, led display, sneller schakelen, hogere RTE en een competitieve prijs. En kan daarmee ook een omvormer zijn ter vervanging van bestaande (micro)omvormers, zodat je je omvormer en batterijen efficient kunt combineren.

Dit artikel geeft een indruk van de SolarFlow 800 Pro en pretendeert niet volledig te zijn, daarvoor hebben we deze batterij nog te kort in huis. De komende tijd zullen we dit artikel daarom uitbreiden met meer ervaringen.

Wil je eerst meer weten over thuisbatterijen in het algemeen en wat je er mee kunt lees dan dit artikel:

Ben je nog niet zo thuis in de termen van thuisbatterijen kun je dit artikel lezen:

Veel leesplezier en je kunt altijd vragen stellen onderaan het artikel!

Copyright by Zendure

De Zendure SolarFlow 800 Pro is een hoofdunit met een modulair batterijsysteem en een ingebouwde omvormer met 4 mppt’s en bi-directioneel laden. En daarmee combineert deze een aantal functies: micro-omvormers voor 4 panelen, modulaire batterij en via het net opladen.

Maar het is daarmee ook meer dan een plug en play batterij omdat je ook zonnepanelen er op aan kunt sluiten. Dit is geen voorwaarde, maar hiermee haal je wel al het potentieel uit het apparaat. Dit is handig als je bijvoorbeeld toch panelen bij wil leggen, micro-omvormers overweegt of je bestaande omvormer moet vervangen die al oud is.

Wil je weinig pv panelen aansluiten en is het aantal mppt’s minder belangrijk voor je kun je nog steeds heel goed de Zendure Hyper 2000 overwegen die erg veel van de functionaliteiten van de SolarFlow 800 Pro heeft en zelfs nog sneller te laden is via het net en meer bypass aan kan.

Indien je de batterij niet met zonnepanelen wil aansluiten kun je wellicht beter naar een AC Stekkerbatterij kijken, zoals de Zendure 2400 AC. Die plug je in het stopcontact, maakt contact met een P1 meter en je regelt laden en ontladen tbv dynamisch energiecontract of nul op meter of (indirect) pv overschot laden.

Copyright by Zendure

Copyright by Zendure

SolarFlow 800 Pro

Model: ZDSF800P

Maximale constante uitvoerstroom AC (netverbonden): 3,5A ac

Maximale constante uitvoerstroom AC (niet-netverbonden): 4,35A ac

Maximale constante invoerstroom AC: 4,35A ac

Maximale invoer spanning PV: 55V dc

Maximale invoerstroom PV: 18A dc

Maximale ISC PV-invoer: 22,5A dc

Maximale PV-invoervermogen: 2640W (4*660W)

Bewerkingsvoltsbereik: 14-55V dc

In- en uitvoerspanning/frequentie AC: 230V ac, 50Hz

Batterijtype SolarFlow 800 Pro: LiFePO₄

Capaciteit van de batterij: 1920Wh

Nominale spanning van de batterij: 48V dc

Oplaadstroom/Ontladingstroom (zonder extra-batterij): 30A dc

Oplaadttemperatuurbereik: 0°C tot 55°C

Ontladingstemperatuurbereik: -20°C tot 55°C

Oplaad-/ontlaadspanningsbereik: 37,5V dc tot 54,75V dc

Housing: IP65

(Het apparaat behoudt geen IP65 waterbestendigheid bij gebruik van de niet-netverbonden stopcontact of als de waterdichte beschermende klap niet correct gesloten is.)

De Zendure SolarFlow 800 Pro wordt geleverd in een compacte verpakking met:

  • De hoofdunit inclusief de ingebouwde micro-omvormers,
  • batterij van 2 kWh (48 volt)
  • Handleiding
  • Stroomkabel
  • Pluggen voor muurbevestiging
  • Tool voor loskoppelen van kabels

Het is, zoals we inmiddels gewend zijn van Zendure, zeer degelijk ingepakt. De batterij en de hoofdunit zitten stevig vast en zijn goed beschermd in de doos.

De installatie is relatief eenvoudig:

  1. Plaatsing: De SolarFlow 800 Pro kan zowel binnen als buiten worden geplaatst dankzij de IP65-classificatie (water- en stofbestendig).
  2. Aansluiten van zonnepanelen: Ondersteunt 2640W MPPT, met 4 afzonderlijke MPPT‘s
  3. Modulair batterijsysteem: Werkt met Zendure AB1000(S) en AB2000(X/S) accu’s, tot 11,5 kWh opslag.
  4. Netstroom-optie: Kan bi-directioneel laden via 230V AC, handig voor dynamische stroomtarieven en (indirect) PV overschot laden.

Installatie is echt plug- and play. Stekker in stopcontact en daarna met de app de thuisbatterij in 10 minuten volledig installeren. Wel zou het mooi zijn als de aangekondigde P1 meter van Zendure snel beschikbaar komt (planning is maand mei 2025), want dan wordt dit echt een plug- and play systeem waar je geen technische kennis voor nodig hebt.

Het aansluiten van zonnepanelen vraagt natuurlijk meer technisch handwerk, afhankelijk van je situatie (bestaande panelen aansluiten, nieuwe panelen aansluiten, omvormer vervangen enz).

De Zendure App biedt:

  • Realtime monitoring van energieproductie en -verbruik.
  • Slimme laad- en ontlaadmodi, afgestemd op stroomprijzen.
  • Integratie met Shelly (Pro) 3EM & EcoTracker P1-meter en later met de Zendure P1 meter die ook deze maand (mei 2025) op de markt komt
  • ZENKI HEMS smart modes

Hieronder een aantal screenprints van de verschillende smart modes van Zendure:

Copyright by Zendure

De “Zenki”-functie van de nieuwe Zendure-apparaten, met name de SolarFlow 800 Pro en 2400 AC, is een AI-ondersteund Home Energy Management System (HEMS) dat tot doel heeft het eigenverbruik van zonne-energie te optimaliseren en de stroomkosten te verlagen.


Hier zijn de belangrijkste functies en voordelen van Zenki:

  • Intelligente analyse: Zenki analyseert in realtime het stroomverbruik in huis, de actuele weersomstandigheden en de prestaties van de fotovoltaïsche installatie.
  • Dynamische tariefintegratie: Indien beschikbaar houdt Zenki rekening met dynamische stroomtarieven (bijv. van aanbieders zoals Tibber of Zonneplan), om het laden en ontladen van de batterij optimaal af te stemmen op de elektriciteitsprijzen. Het laadt wanneer stroom goedkoop is en ontlaadt wanneer die duur is.
  • Geautomatiseerde laad- en ontlaadregeling: Op basis van verzamelde gegevens en tarieven bepaalt Zenki automatisch wanneer de batterij moet worden geladen of ontladen. Dit optimaliseert het eigenverbruik en kan piekbelasting op het net voorkomen.
  • Verhoging van het eigenverbruik: Door intelligente aansturing moet Zenki het aandeel van zelf opgewekte stroom dat in het eigen huishouden wordt gebruikt aanzienlijk verhogen – volgens Zendure tot 42% besparing op stroomkosten.
  • Lokale werking zonder verplichte cloudverbinding: Een belangrijk aspect is dat Zenki lokaal op het apparaat draait en geen verplichte cloudverbinding vereist.
  • Minder handmatige ingrepen: Zenki automatiseert veel functies die voorheen alleen handmatig via de app instelbaar waren, zoals tijdgestuurd laden en ontladen of het behouden van een buffer bij dreigende teruglevering aan het net.
  • Slim samenspel met andere apparaten: Er wordt gesproken over de mogelijkheid van slimme samenwerking met apparaten zoals de Shelly Pro 3EM om de energiestromen nog nauwkeuriger te sturen.
  • Precieze vermogensregeling: Het energieverbruik wordt aangepast in kleine stappen van 1 watt, wat een hoge nauwkeurigheid bij het gebruik van hernieuwbare energie moet garanderen.

Samenvattend is Zenki een intelligente softwareoplossing die is geïntegreerd in de nieuwe Zendure SolarFlow-apparaten, om gebruikers een zo efficiënt en kostenbesparend mogelijk gebruik van hun zonnepanelen en bijbehorende opslag te bieden. Het automatiseert complexe energiestroombeslissingen op basis van realtime gegevens en voorspellingen.

Info vanuit Zendure, geen abonnementskosten voor Zenki:
Zenki will remain completely free to use throughout the product’s entire warranty period, and there is no hidden cost, all we do it is just to provide the best user experience : )

Zenki zal ook beschikbaar komen voor de Zendure Hyper 2000 (verwachting is in de maand juni of juli).

De SolarFlow 800 Pro beschikt over passieve koeling, wat de unit eigenlijk nagenoeg onhoorbaar maakt. Afgezien van af en toe een klikje als relais schakelt hoor je dus niets. Maar hoe goed is die passieve koeling in de praktijk? Wij hebben het getest met een warmtecamera.

Bovenstaande warmtebeelden zijn genomen tijdens een teruglevering van 800W aan het net, gedurende een continue periode van vier uur. Een gemeten oppervlaktetemperatuur van 51 °C is relatief hoog, maar gezien de langdurige belasting valt dit binnen acceptabele thermische marges. Wat ook opvalt is de relatief lage temperatuur van de batterij tov de hoofdunit. Dit komt natuurlijk ook doordat de unit in bypass staat en niets met de batterij doet.

Onderstaand warmtebeelden na een aantal uren laden met zonnepanelen terwijl het onbewolkt is, dus hoge wattages. En zoals is te zien is de warmteontwikkeling lager dan bij het doorzetten van de zonnepanelen stroom naar het huis. Dit is ook wel logisch want van zonnepaneel naar huis is van DC naar AC en van zonnepaneel naar batterij is DC naar DC. Ook hier is weer te zien dat de. batterijen niet echt heel warm worden. Een goed teken voor de levensduur van de batterijen.

De LiFePO4-batterijtechnologie staat bekend om lage warmteontwikkeling en lange levensduur (6000 cycli). De RTE (Round Trip Efficiency) wordt niet expliciet vermeld maar is volgens Zendure hoger dan bij de Hyper 2000, maar LiFePO4-batterijen hebben doorgaans sowieso een hoge efficiëntie van rond de 90%. Zendure zegt hier zelf over:
“De geavanceerde Gallium Nitride (GaN) technologie van GanZen verhoogt de efficiëntie waarmee energie omgezet wordt en levert daardoor meer vermogen met minder verspilling”. Maar dit gaan we binnenkort nog in de praktijk testen en vergelijken met de uitkomsten van de Hyper 2000.

We hebben ook getest wat de SolarFlow 800 Pro doet wanneer de batterijen 100% gevuld zijn. Dan gaat de Zendure automatisch naar de bypass mode. Dit moet je wel in de instellingen aanzetten bij de ‘power distribution strategy’ optie, die moet op ‘allow’ staan.

De SolarFlow 800 Pro gaat bij 100% rechtstreeks door naar de bypass mode en gaat dan nog 875w terugleveren aan het net. Dit is hoger dan de 800w in de specificaties, maar dat zal nodig zijn om uiteindelijk de 800w aan het net terug te leveren.

Dit betekent dat als je veel zonnepanelen hebt aangesloten (de max 2640w) en de batterijen zijn vol dat je niet het volledig potentieel benut van de zonnepanelen. Aan de andere kant speelt dit met name in de zomer op zonnige dagen en in de andere jaargetijden zul je blij zijn dat je veel zonnepanelen aangesloten hebt.

De Zendure Hyper 2000 heeft meer capaciteit in de bypass mode. Zie de laatste screenprint hierboven. Daar kun je maximaal 1200w terugleveren aan je huis nadat de batterijen vol zijn. Hiervoor moet je wel verklaring tekenen in de app dat het technisch kan (om van de standaard 800w naar de 1200w teruglevering te mogen gaan).

Het verschil in bypass mode tussen de Solarflow 800 en de Hyper 2000 voelt een beetje als een spagaat. De Solarflow heeft juist meer zonnepanelen aansluitcapaciteit (2640w vs 1800w Hyper) en meer mppt’s (4 ipv 2 bij de Hyper), maar minder bypass capaciteit (800w vs 1200w Hyper). Echter zoals al eerder aangegeven zit de waarde van de extra zonnepanelen met name in de overige jaargetijden als de zonnepanelen de batterijen juist niet vol krijgen.

Als je zonnepanelen de batterij opladen kun je gelijktijdig ook AC laden tot 2000w. Dat is een mooie combinatie die handig kan zijn. Op deze wijze kun je en je batterij direct laden vanuit aangesloten zonnepanelen en daarnaast via stopcontact (bijvoorbeeld pv overschot van overige niet direct aangesloten panelen). Onderstaand een screenprint van deze situatie:

KenmerkSolarFlow 800 ProHyper 2000SolarFlow 2400 AC
Max. zonnepaneel invoer2640W MPPT1800W MPPT❌ Niet ondersteund
AC-uitgang1000W laden en 800W ontladen800W binnen groep / 1200W dedicated groep800W binnen groep / 2400W dedicated groep
Bi-directioneel ladenJaJaJa
Accu-ondersteuningAB1000(S), AB2000(S), AB2000XAB1000(S), AB2000(S), AB2000XAB3000X
Maximale opslagcapaciteit11,5 kWh (6 stuks)7,7 kWh (4 stuks)18 kWh (6 stuks)
IP-classificatieIP65IP65IP65
Draadloze verbindingenBluetooth, Wi-FiBluetooth, Wi-FiBluetooth, Wi-Fi
OTA-updatesJaJaJa
Afmetingen274 × 231 × 47 mm350 × 202 × 78 mm410 × 302 × 75 mm
Gewicht5 kg (excl batterij)8 kg (excl batterij)10 kg (excl batterij)

Belangrijkste verschillen

  • SolarFlow 800 Pro heeft een hogere MPPT-ingang (2640W) dan de Hyper 2000 (1800w), wat betekent dat het meer zonne-energie kan verwerken en zo een alternatief is voor micro-omvormers of als je je omvormer moet vervangen.
  • SolarFlow 800 Pro heeft 4 mppt’s ten opzichte van 2 mppt’s bij de Hyper 2000. Indien je zonnepanelen wil gebruiken die last hebben van gedeeltelijk schaduw is de Solarflow 800 Pro handiger.
  • Hyper 2000 heeft een hogere potentiele ontlaad- en laadsnelheid van 1200w ten opzichte van 800w bij de Solarflow 800 Pro voor ontladen en max 1000w bij AC laden.
  • Hyper 2000 kan in bypass stand meer naar het huis met pv ontladen, namelijk 1200w ten opzichte van 800w bij de SolarFLow 800 Pro (875w vanaf panelen om 800w te leveren).
  • SolarFlow 2400 AC is uitsluitend een AC-batterij en ondersteunt geen directe zonnepaneel-invoer, waardoor het primair dient als AC Stekkerbatterij.

Prijs per kWh

De prijs per kWh loopt van €505 bij de kleinste set van 2 kWh tot €401 bij de set met 6 batterijen in totaal. Dit is relatief goedkoop. De Zendure 2400 AC is nog goedkoper bij meerdere batterijen en daar kunnen ook nog meer kWh’en in totaal onder (bij ca. 18 kWh). Maar daar kun je alleen indirect laden via het AC net.

Voor- en nadelen

Voordelen:

  • Slim energiebeheer via de app, inclusief nul op de meter
  • Uitbreidbare opslagcapaciteit tot 11,5 kWh
  • IP65-classificatie, geschikt voor buiten onder afdak
  • Ondersteuning voor dynamische stroomprijzen.
  • Door de 4 mppt’s alternatief voor micro-omvormer of string omvormer
  • Prijs (€969), relatief laag voor een instapmodel.
  • Te integreren in Home Assistant via integratie (binnenkort zal daar de SolarFlow Pro 800 aan toegevoegd worden)
  • Geruisloos door de passieve koeling

Nadelen:

  • Voor optimaal gebruik is koppeling aan zonnepanelen het meest efficient. Dit is wel bewerkelijker dan plug and play.
  • P1 meter van Zendure nog niet beschikbaar (maar komt als het goed is in mei 2025). De ecotracker P1 van everhome komt ook binnenkort op de markt.
  • Bypass mode: output naar net van PV indien batterijen vol zijn is 800w (875w vanuit panelen) en dat betekent dat wanneer je veel panelen aangesloten hebt niet alle opwek naar het net gaat als de batterijen vol zijn.
  • Lagere laad en ontlaad hoogtes ten opzichte van de Hyper 2000 en 2400 AC.

Sharen van account was nog niet goed mogelijk bij de Zendure SF 800 Pro (alleen lezen en niet schrijven voor het gedeelde account), maar we hebben in de nieuwe beta app gezien dat deze functionaliteit weer terugkomt. Dus kwestie van tijd. En dit is van belang voor als je zowel via Home Assistant als met Zendure app wil werken (anders word je uitgelogd van de Zendure app en moet je telkens opnieuw inloggen)

KenmerkSolarFlow 800 ProHomeWizard ThuisbatterijMarstek Venus
DC Laden via zonnepanelen2640W MPPT❌ Niet ondersteund❌ Niet ondersteund
AC-uitgang800W (1000W oa voor noodstroom)800W (3200W indien op aparte groep en 4 losse units)800W (2500W op aparte groep)
Bi-directioneel ladenJaJaJa
Accu-ondersteuning AB1000(S), AB2000(S), AB2000XEigen geïntegreerde batterijEigen geïntegreerde batterij
Maximale opslagcapaciteit11,52 kWh (modulair)2,7 kWh (per apparaat)5,12 kWh (per apparaat)
IP-classificatieIP65Gebruik binnenIP65
Draadloze verbindingenBluetooth, Wi-FiWi-FiWi-Fi
OTA-updatesJaJaJa
Plug & Play installatieJaJaJa
Back-up functionaliteitJa, tot 1000WNeeJa, tot 2500W

Belangrijkste verschillen

SolarFlow 800 Pro heeft een potentieel grotere opslagcapaciteit (tot 11,52 kWh).

SolarFlow 800 Pro ondersteunt directe zonnepaneel-invoer (2640W MPPT), terwijl de HomeWizard en Marstek Venus uitsluitend AC-batterijen zijn (net zoals de Zendure SolarFlow 2400 AC).

Alle batterijen zijn plug & play, wat betekent dat ze direct via een stopcontact kunnen worden aangesloten zonder installateur.

Zendure SolarFlow 800 Pro en de Marstek Venus hebben een noodstroomvoorziening, waardoor ze stroom kunnen leveren bij netuitval.

Ook het aantal mppt’s van 4 is een goede upgrade op de Hyper 2000 voor als je zoveel mogelijk direct je batterijen wil laden of een bestaande (micro) omvormer(s) moet vervangen en wil combineren met batterijen zonder dat je een elektricien allerlei werkzaamheden in je meterkast wil uit laten voeren. Zeker als je ook nog last hebt van gedeeltelijk schaduw op je panelen.

De lagere laad en ontlaad hoogtes tov de andere Zendure apparaten is iets om goed over na te denken en zal ook afhankelijk zijn van de functie die de batterij krijgt in huis (NOM, PV overschot, dynamisch tarief optimaliseren enz). Hierdoor kan de Hyper 2000 en / of de 2400 AC ook een goede keuze zijn afhankelijk van je usecase.

De prijs is competitief en het product biedt heel veel mogelijkheden. Een interessante optie voor wie minder afhankelijk wil zijn van het stroomnet. Het is een mooie uitgebreide opvolger van de Hyper 2000.

Dit artikel is de eerste indruk van de SolarFlow 800 Pro na een paar dagen in praktijk gebruiken. Dus hou deze pagina de komende tijd in de gaten voor aanvullende informatie!

Wil je niet met zonnepanelen aan de gang (direct aan te sluiten), dan is een 100% AC batterij wellicht een betere optie (zoals de Zendure 2400 AC). Of je moet erg hechten aan de kleinere omvormer van de SolarFlow 800 Pro en de daarbij horende betere RTE (maar dit moet nog uit testen blijken).

Verder lezen

Wil je nog meer te weten komen over de Zendure producten en ook de ervaringen van anderen lezen dan willen we je graag verwijzen naar het tweakers forum. Daar is een dedicated onderwerp over Zendure en ook over de integratie van de Zendure batterijen in Home Assistant. Zie onderstaande links:

Disclaimer

energienerds.nl heeft een samenwerking met Zendure om producten te reviewen en daarvoor ontvangen wij deze producten. Er zijn echter geen afspraken gemaakt over de uitkomsten van de review. Als iets ons niet bevalt zullen we dat altijd aangeven.

8 reacties op “Review Zendure SolarFlow 800 Pro: de ultieme PV- en stekkerbatterij?”

  1. Manfred Rotgers avatar
    Manfred Rotgers

    Ik lees 4 mppt’s met max van 2640 w
    Ik heb nu 2 x 6 zonnepanelen verdeeld over 2 omvormers ligen, die elk 1200 wp kunnen leveren. Kan 1 mppt 1200 wp aan? Of is het 2640 / 4 = max 660 wp per mppt?

    1. Mark avatar
      Mark

      Hallo Manfred,

      Het is inderdaad 2640/4 maar dat is niet het enige, je moet ook goed naar de voltages van de panelen kijken en of je daarmee voldoet aan de waardes van zendure:
      Werkt de SolarFlow800 ook met zonnepanelen van andere merken?

      Ja, zolang het werkingsvoltage tussen de 14V en 55V is. Om blijvende schade te voorkomen is het belangrijk om de 55V niet te overschrijden.

  2. Frank avatar
    Frank

    Hi! Dank voor de eerste indruk. Je schrijft in de conclusie “Wil je niet met zonnepanelen aan de gang (direct aan te sluiten), dan is een 100% AC batterij een betere optie (zoals de Zendure 2400 AC, de Homewizard of de Marstek Venus)”. Dag begrijp ik niet helemaal; je vergelijkt dit apparaat met de Hyper, veel mensen gebruiken de Hyper nu toch ook zonder aansluiten panelen (rechtstreeks), en dus is het voor velen de SF800 pro toch een vergelijkbaar apparaat? De Hyper wordt nu ook vaak gezien als een prima alternatief voor bijv de HW accu. Of begrijp ik je verkeerd? De kleinere omvormer dan de 2400AC kan in bepaalde usecases maken dat dit apparaat de voorkeur heeft?

    1. Mark avatar
      Mark

      Hallo Frank, daar heb je ook gelijk in. Als die kleinere omvormer belangrijk is voor je kan dat een overweging zijn. Echter heeft de 2400 AC ook een zeer goede RTE lijkt het en heb je dan niet betaald voor extra functies die je toch niet gebruikt. Daarnaast is de 2400 AC per kWh goedkoper dan de SolarFlow 800 Pro, zeker als je er meerdere batterijen onder zet. Maar stel je wil alleen NOM dan kan ik me die keuze ook voorstellen dat je toch voor een SolarFlow 800 Pro gaat. Zo maakt iedereen zijn eigen afweging 🙂

      1. Frank avatar
        Frank

        Bij mij maakt de locatie en huidige inrichting meterkast en dergelijke dat ik toch maar Max 800w kan ontladen, en mijn nachtverbruik is rond de 200w. Om die reden is er nu geen usecase voor de 2400ac bij mij; ik herken wel de argumenten over prijs/kWh. Ik wilde eerst gaan voor de hyper (kwam terug op mijn HW bestelling), en dus mijn eigen opwek – niet rechtstreeks aangesloten want reeds enphase systeem – als overschot laden. Precies op dat moment werd 800pro gelanceerd en nu daarop aan het wachten. Ben dus erg benieuwd naar oa jouw ervaringen. Al heb jij wel panelen rechtstreeks aangesloten. Ik ga ervan uit dat mijn usecase ook met de SF800 pro te realiseren is analoog aan de hyper, maar dan met een iets kleinere omvormer dan de hyper en veel kleinere omvormer dan de 2400ac. Mocht je daarover nog inzichten hebben dan ben ik natuurlijk erg benieuwd.

        1. Mark avatar
          Mark

          Ja dat zal zeker goed gaan voor jouw usecase. Ik heb naast 2 hypers met zonnepanelen ook een tijd een hyper los zonder zonnepanelen in bedrijf gehad en dat werkte perfect, wel in combinatie met Home Assistant. En de SF 800 Pro lijkt wel heel erg veel op de hyper, iets meer pv mogelijkheden en kleinere omvormer, dus zou wellicht nog betere RTE hebben dan de hyper (ook ivm nieuwe techniek die ze weer toepassen). En je kunt perfect lage NOM’s realiseren met de Zendure Hyper en dat zal ook voor de Pro 800 gelden. De 2400 AC schakelt ook sneller tussen laden en ontladen en dat zal de SF 800 Pro ook wel doen. Maar eerst nog uittesten 🙂

  3. Marcel avatar
    Marcel

    Fijne en gedetailleerde review 🙂

    Is de Pro 800 ook off grid te gebruiken? Bijvoorbeeld op een camping?

    1. Mark avatar
      Mark

      Hallo Marcel,

      Dank je wel!

      Ja hoor, de pro 800 is wel een gewicht om te sjouwen, ca 28kg met 2kWh batterij, maar het zou wel kunnen. En als je een klein zonnepaneeltje meeneemt kun je hem nog opladen ook 😉 (bijvoorbeeld zo’n flexibele oprolbare die er tegenwoordig zijn). En je kunt de Pro 800 natuurlijk ook altijd opladen via stopcontact op camping!

Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *